A New Way
középiskolai életre
felkészítő Afterschool Programja

 

 • Ki vagyok én?
 • Hogyan tudom magamból kihozni a legjobbat?
 • Hogyan lehetek boldog?
 • Hogyan vehetem jobban a kihívásokat?
 • Hogyan lehetek jobb csapattag?
Ismerd meg a részleteket
“Legyél Önmagad legjobb változata!”

Filozófiánk

“Legyél Önmagad legjobb változata!”

Minden, amit mi a New Way-ben csinálunk – a tananyag, az óráink, az egymás felé fordulás – négy pillér köré csoportosítható: 

 • Tudás és értés
 • Személyiség
 • Hozzáállás és
 • Pozitív benyomás

Képessé tesszük a gyerekeket arra, hogy igényesen gondolkodjanak, becsülettel és felelősséggel észrevegyék és megoldják a problémáikat, miközben megértik és elfogadják a változásokat. Mindez egy támogató közegben történik, a SEL módszert képviselő partnerünk programjának a segítségével, a Move This World-del. 

További részletesebb információkat a Move This World Programról a Partnerünk honlapján találnak:

movethisworld.com

“Legyél Önmagad legjobb változata!”
Két nyelvi szinten kínálunk programokat

Közösségi és érzelmi tanulás (SEL)

A Közösségi és érzelmi tanulás az a folyamat, amelynek során a gyerekek elsajátítják és hatékonyak alkalmazzák azt a tudást, hozzáállást és képességeket, amelyekkel megtanulják

 • megérteni és kezelni az érzelmeiket,
 • célokat kitűzni és megvalósítani,
 • együtt érezni másokkal és ezt kifejezni,
 • pozitív kapcsolatokat kialakítani és fenntartani,
 • felelősségteljes döntéseket hozni.
Közösségi és érzelmi tanulás (SEL)

Projektmódszer

Minden évfolyamnak vannak kiemelt projektjeik, amit egy fél év alatt dolgoznak fel.

Minden korosztályban a diákok hat (6) különböző, de szorosan egymásra épülő témával és évi két (2) projekttel találkoznak, és valódi, diákokat érintő kérdéseket vizsgálnak meg.

Témák
Projektmódszer

Téma

Tartalom

Kommunikáció és média 

A kommunikációs készségek minden tanuló leendő karrierjében kulcsszerepet töltenek be. A mai üzleti életben a kommunikációs készség a tanult emberek legkeresettebb képessége. A New Way tanulói olyan projektekben vesznek részt mint a TED beszélgetések és viták, tárgyalási szituációk és versenyek, amelyek nemcsak kommunikációs, hanem érvelési készségeiket is fejlesztik. 

Az írás és szövegértés rejtelmei

Nem elég csak írni, olvasni, megérteni a szöveget angolul, érdemes mindezt kiváló szintre hozni.

Digitális Ismeretek

Megtanulják, hogyan viselkedjenek tudatos digitális felhasználókként és hogyan használják fel a technológiai eszközöket tanulásuk és tudásuk fejlesztésében. A technológia a tanulásfejlesztés szerves részét képezi és széleskörű eszköztárat ad a tanulók kezébe a kommunikáció, együttműködés és alkotás terén. A NWYE oktatói folyamatosan kutatják és értékelik a technikai újításokat pl. robotika.

Vizuális Művészet

A művészetre úgy tekintünk, mint ami az érzelmi tanulás mélyebb szintjére képes levinni a diákot, felhasználva és fejlesztve procedurális memóriáját, figyelmét és kitartását, elmélyítve látásmódját és beleérző képességét, hogy minél tökéletesebben elmerüljön a tanulás folyamatában.

Zene Áramlás

A gyermekek a különböző kultúrák és műfajok széles választékának megismerésével bepillantást nyernek a zene és az élet közötti meghitt kapcsolatba, és az érzelmek kifejezésébe. Nagy hangsúlyt fektetünk az improvizációs készségre, kritikus gondolkodásra és csapatmunkára, amelyek az élet minden területén nélkülözhetetlen készségek.

Testi és lelki rugalmasság építése

Nagy hangsúlyt fektetünk a rugalmas ellenállási képesség fejlesztésére, hogy mindenféle helyzethez könnyen tudjanak alkalmazkodni, legyenek eszközeik, hogy elboldoguljanak a stresszhelyzetekkel és minden helyzetből ki tudják hozni a legjobbat. 

Mentorprogram

Mindenkire egyénileg odafigyelünk. Amikor a New Way-be kerül egy diák, választ magának egy mentort, aki

 • folyamatosan kapcsolatot tart vele,
 • segíti a beilleszkedését,
 • nehéz helyzetben támogatja.

A mentor is támogatja a diákot a középiskolára felkészülésben.

Mentorprogram

Portfólió

A portfolió egy személyes fejlődési napló.

A diákok megtervezik és rögzítik előrehaladásukat a különböző témákban és projektekben a félév során.

Ezzel is szeretnénk emelni a tudatosságukat és a felelősségvállalásukat a középiskolára felkészülés során. Alsóbb évfolyamokban papír alapon, később digitális verziót használunk. A szülők is könnyen követni tudják a fejlődést.

Portfólió

Folyamatos visszajelzés

A New Way-ben mindenki visszajelzést adhat mindenkinek. A szokásos értékelési formát kibővítjük a koronával, amit egy hónapban bárkinek odaadhatunk, aki valami érdemlegeset tett a mi szemünkben. Mindenki havonta 1 koronát ajándékozhat, és írhat hozzá üzenetet, hogy miért adományozza.

Folyamatos visszajelzés
Regisztrálj most!