Alapítói köszöntő

Üdvözöl a New Way!Nagyon örülünk, hogy ránk találtál, és izgatottan várjuk, hogy Te is része legyél ennek a melegszívű és pezsgő közösségnek, amely a gyermekeket teljes elfogadással neveli. Ahogy Arisztotelész írta: "Az elme oktatása a szív oktatása nélkül egyáltalán nem oktatás." Ez a küldetésünk a New Way-nél, valamint elkötelezettségünk az intellektuális- és önismereti fejlődés útja mellett, mind diákjaink, mind csapatunk tagjai életében. 

 

Mivel a New Way a diákok fejlődési szükségleteit helyezi a középpontba, kimondjuk: az érzelmek számítanak!

 

Létrehoztunk egy egyedülálló programot, amely életre kelti az elmét és a szívet. Ebben az egyre bonyolultabb és folyamatosan változó világban tudjuk, hogy mohó olvasónak, kreatív írónak, és precíz matematikusnak lenni nem elég. Ez csak egyik része az egyenletnek. Ma a diákokat meg kell tanítani arra, hogy felismerjék, megértsék és megnevezzék felbukkanó érzelmeiket, s mindeközben stratégiákat alakítsanak ki az érzelmek szabályozására. Nem úgy születünk, hogy megértjük a saját és mások érzelmeit. Ezek olyan készségek, amelyeket elsajátítunk. Jelentős előnyt élveznek azok, akik ezekkel a készségekkel rendelkeznek. Azok a diákok, akik alkalmazzák ezeket a stratégiákat, a következő tapasztalatokról számolnak be: jobb döntéshozatal, minőségi kapcsolatok, jó közérzet, mentális egészség, valamint sikerek mind tudományos- mind munkahelyi környezetben.

 

A New Way úttörő szerepet tölt be a Közösségi és érzelmi tanulás terén Magyarországon, habár ez a módszer az Amerikai Egyesült Államokban már a tanterv alapját képezi a legjobb egyetemeken: például a Yale Egyetem RULER Programjában és a Harvard Egyetem ZERO projektjében. Az érzelmi intelligencia készségfejlesztése iránti elhivatottságunk tesz minket kiemelkedővé a többi délutáni iskola programjai közül. A diákok nem fogják megtalálni ezeket a stratégiákat akárhol. A New Way ezeket a technikákat izgalmas, projekt-alapú tanulás keretein belül, a kiemelt féléves projektekbe tudatosan beépítve oktatja diákjainak.

 

Ha ellátogatsz hozzánk a New Way központba, megérzed elkötelezettségünket, hogy minden tanulót személyesen ismerünk és értékelünk, egy támogató és dinamikus tanulási környezetben. Diákjaink kedvesek és motiváltak, kritikus gondolkodók, problémamegoldók és együttérző vezetők. A gyermekkor csodáinak megőrzése mellett ez az oktatási program támogatja a felismeréseket, az inspirációt, az érdeklődés kinyílását és felfedezési vágyat.
Tapasztald meg, hogy a tudományos kihívás és az öröm egyet jelent!

 

Gyere, látogass el a New Way központba és tapasztald meg saját magadon! Szeretettel várunk!

 

 

Őszinte hálával,

Karolina